U belt, en dan...?

Als u de HuisArtsenPost belt ( 023 – 201 03 33), krijgt u een speciaal opgeleide doktersassistent (triagist) aan de telefoon. Om de medische klacht en mate van spoed te beoordelen, stelt de triagist een aantal vragen.

Wat wil de triagist van u weten?

Zorg ervoor dat u alle belangrijke gegevens klaar hebt liggen als u ons belt. U dient altijd eerst telefonisch contact met ons op te nemen. Wanneer het erg druk is, kan het zijn dat u lang moet wachten voordat u aan de beurt bent. Bij spoed kiest u in het keuzemenu een 1. Bij levensbedreigende situaties belt u 112.

Op basis van uw vraag en situatie zal de triagist één van de volgende acties ondernemen

De triagist aan de telefoon werkt nauw samen met dienstdoende huisartsen. De huisartsen controleren alle adviezen die gegeven zijn door de triagisten. Kijk ook op thuisarts.nl voor informatie over gezondheid en ziekten en of er contact met een huisarts nodig is.

Afspraak

Wanneer u een afspraak krijgt dient u zich te melden bij de triagist aan de balie van de HuisArtsenPost. Wanneer uw afspraak staat geregistreerd, kunt u plaatsnemen in de wachtruimte. Het kan zijn dat het druk is en dat u moet wachten. Patiënten die na u binnenkomen worden misschien eerder geholpen, dit afhankelijk van de ernst van de klacht en de urgentie. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Visite

In sommige gevallen wordt door de huisarts een visite gemaakt. Dit kan zijn in het geval van spoed, waarbij een dokter snel naar een patiënt toe moet. Ook komt het voor dat er om medische redenen besloten wordt om visite te rijden. Dit wordt altijd eerst telefonisch beoordeeld. De visitearts is altijd vergezeld van een chauffeur.

Onze huisartsenpost is uitsluitend voor spoed

Indien u huisartsenzorg nodig heeft die niet kan wachten tot de eerst volgende werkdag van uw eigen huisarts.

  023 - 201 03 33

Wij vragen u áltijd eerst te bellen. Bij levensgevaar: bel 112.