Algemene informatie

De HuisArtsenPost is er voor dringende medische hulp die niet kan wachten tot uw huisarts weer bereikbaar is.

De HuisArtsenPost werkt samen met de Spoedeisende Hulp van het
Spaarne Gasthuis.

Spaarnepoort 1
2134 TM Hoofddorp

tel: 023 - 224 23 22

Bandopname

Van ieder telefoongesprek wordt een bandopname gemaakt. Deze band kan de HuisArtsenPost gebruiken om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Indien u niet wilt dat uw gesprek bewaard blijft, kunt u verzoeken het gesprek te wissen.

Rapportage aan uw eigen huisarts

De HuisArtsenPost werkt met een automatiseringssysteem waardoor uw dossier van uw eigen huisarts ingezien kan worden, als u daarvoor toestemming heeft gegeven. Als u niet wilt dat al uw gegevens door de medewerkers van de HuisArtsenPost kunnen worden ingezien, dan kunt u aan uw eigen huisarts vragen om uw dossier gedeeltelijk af te schermen. Als uw dossier op de HuisArtsenPost beschikbaar is dan zijn de triagist en de huisarts op de hoogte van uw medische gegevens. Uiteraard hebben alle medewerkers van de HuisArtsenPost geheimhoudingsplicht. Na een contact met de HuisArtsenPost, wordt de reden van het contact in uw dossier vermeld, zodat uw eigen huisarts hiervan op de hoogte is.

Tarieven

Wanneer u contact opneemt met de HuisArtsenPost voor (telefonisch) medisch advies ontvangt u of uw zorgverzekeraar altijd een rekening.

  • Telefonisch consult:  € 25,-
  • Consult: € 90,06
  • Visite: € 135,10

Vervoer

Als na telefonisch contact blijkt dat u op de HuisArtsenPost gezien moet worden, dient u zelf vervoer te regelen. Op de HuisArtsenPost zijn meer mogelijkheden voor onderzoek dan bij u thuis. Als u om medische redenen niet vervoerd kunt worden, bezoekt een huisarts u thuis. De huisarts wordt gebracht door een chauffeur, die ook medische assistentie kan verlenen.

Dienstapotheek

Voor het afhalen van medicijnen die door de huisarts van de HuisArtsenPost zijn voorgeschreven, kunt u 's avonds en in het weekend terecht bij de dienstapotheek in het Spaarne Gasthuis.

Apotheek Spaarne Gasthuis, locatie Hoofddorp
Spaarnepoort 1, 2134TM Hoofddorp
T: 023-224 86 50
Ma t/m vrij:
Za en zo:
8:30 uur- 21:00 uur
9:30 uur- 18:00 uur
Apotheek Spaarne Gasthuis, locatie Haarlem
Boerhavelaan 24, 2035 RC Haarlem
T: 023-224 86 31
Ma t/m zo:
00:00 uur- 24:00 uur (24-uur)


Op zaterdag zijn in Hoofddorp en Nieuw Vennep ook andere apotheken geopend.

huisartsenpost haarlemmermeer huisartsenposthaarlemmermeer